Op vakantie met de wintersport apps

Bij winter hoort voor veel mensen ook wintersport. Daarom een overzichtje met handige apps die u in de juiste richting helpen naar en op de pistes.

Michelin Navigation &Traffic (gratis) Engelstalig

Iedere wintersport begint vanzelfsprekend met de reis naar het gewenste wintersportgebied. Als het even kan wilt u daar zonder al teveel oponthoud komen. Dat wil zeggen: zoveel mogelijk files, wegwerkzaamheden en ander onheil vermijden. De verkeersapp 'Michelin Navigation & Traffic' kan daarbij een goede hulp zijn. De app laat u zien waar op de route van Nederland naar de bekende wintersportbestemmingen oponthoud te vinden is.

Zo kunt u bijvoorbeeld in detail wegenkaarten van Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bekijken met actuele verkeersinfo. Aan de hand daarvan gebruikt u de ingebouwde Michelin routeplanner, uw eigen routeplanner of de oude vertrouwde wegenkaart om een andere route te kiezen waar nodig.

U heeft wel mobiel internet nodig om de juiste kaarten onderweg te laden, maar deze kaarten zijn klein en dus snel binnen op uw mobiel.

Beschikbaar voor Apple en Android

Sneeuwhoogte+ (gratis) Nederlandstalig

Wintersporters blijven altijd afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw in het gebied waar ze geboekt hebben. Bij het op de hoogte te blijven van de actuele- en te verwachten sneeuwhoogten in een bepaald gebied biedt 'Sneeuwhoogte+' uitkomst. Deze app geeft onder andere aan hoeveel centimeter sneeuw er op de toppen en in het dal ligt en wanneer de laatste sneeuw viel. Ook kunt u zien hoeveel liften en pistes er geopend zijn.

Met Sneeuwhoogte+ ziet u verder het te verwachten weer voor de komende dagen. Als leuke extra zijn webcams in het gebied te bekijken en skikaarten te downloaden.

Beschikbaar voor Apple en Android

Ski Tracks (light versie gratis - complete versie € 0,89) Engelstalig

Voor sommige mensen zijn de ski- of snowboardprestaties op vakantie niet erg belangrijk. Voor hen is 'Ski Tracks' dan ook niet bedoeld. Met deze handige app houdt u namelijk precies bij wat u op een dag allemaal op de pistes gedaan heeft. Hiervoor wordt de GPS van uw mobiel gebruikt.
De gegevens die Ski Tracks vastlegt, zijn onder andere de maximaal behaalde snelheid, de hellingsgraad van de pistes en uw totale afstand op een dag. Dit wordt weergegeven in cijfers en grafieken.

De betaalversie biedt een aantal leuke extra mogelijkheden, zoals zonder beperking gegevens vastleggen en de data exporteren naar Google Earth, zodat u later uw skiroutes nog een keer kunt bekijken.

Beschikbaar voor Apple en Android

Snowsafe (Oostenrijk) en White Risk (Zwitserland) (gratis) Engelstalig

Wintersporten is niet zonder risico’s. Een daarvan is lawinegevaar. Bij skiliften en pistes wordt u gewoonlijk al op de hoogte gehouden van het risico op lawines. Wanneer u in Oostenrijk of Zwitserland de piste opgaat, kunt ook uw mobiel gebruiken om op de hoogte te blijven van mogelijk lawinegevaar. Voor Oostenrijk kunt u daarvoor de app 'Snowsafe' downloaden, voor Zwitserland 'White Risk'. Beide apps gebruiken de bekende risicocijfers 1 t/m 5 en bijbehorende vlaggen om de lawinetoestand in een bepaald skigebied weer te geven.

Beschikbaar voor Apple: Oostenrijk en Zwitserland

Beschikbaar voor Android: Oostenrijk en Zwitserland

Trefwoorden:

1 Reactie

Door Wil erkelens (niet gecontroleerd) op do, 15-1-2015 - 09:28

Sneeuwhoogteapp toppertje. Alles ineen huidige condities maar ook weersverwachting en webcambeelden.