Mobiele telefoon geen inboedel

Getty Images

Een op de drie verzekerden denkt ten onrechte dat de basisdekking van de inboedelverzekering de schade vergoedt als een mobiele telefoon door een val of stoot beschadigd raakt. Dat is een misvatting. De meeste inboedelverzekeringen dekken dit niet op de basisverzekering. Een aantal verzekeraars vergoedt deze schade wel op de uitgebreidere dekking, bij andere inboedelverzekeraars is hiervoor een extra dekking nodig.

Dit blijkt uit een onderzoek van Pricewise. Over andere mobiele elektronica, zoals laptops en tablets is de onwetendheid nog iets groter. Vier op de tien Nederlanders denkt dat beschadiging door vallen of stoten verzekerd is via de basisdekking van de inboedelverzekering. Ruim een op de vijf verzekerden is niet op de hoogte van de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering. Drie op de vier vindt dat de verzekeraars duidelijker zouden moeten zijn onder welke verzekering de mobiele telefoon valt.
Pricewise heeft een inventarisatie gemaakt bij welke verzekeraars val- of stootschade aan de mobiele telefoon verzekerd is. Bij een op de drie verzekeraas is een aanvullende dekking nodig. Dit zijn asr, ABN Amro, ANWB, Ditzo, Hema, InShared, Lemonade, Nationale-Nederlanden en Unigarant. Bij ongeveer twee op de drie verzekeraars is de schade gedekt in de allriskverzekering.
 

Auteur 
Bron 
  • Pricewise