Vijftigplusser niet enthousiast over 'selfies'

Negen van de tien mensen boven de vijftig maakt foto's met de telefoon, zo blijkt uit onderzoek van SeniorWeb (computerhulp voor ouderen) onder 900 klanten. Maar tweederde van die mensen maakt liever geen selfies - foto's van het eigen gezicht.

Tweederde van de respondenten maakt nooit selfies met hun smartphone. 'Selfiesticks' zijn dan ook totaal niet populair onder ouderen, slechts 4% heeft er één in het bezit. Van familie en vrienden worden wél heel vaak foto’s gemaakt (66%). Een dagje uit of een feestje (38%), belangrijke gebeurtenissen (34%) en de natuur (29%) zijn gewilde onderwerpen van een kiekje. Huisdieren en hobby’s zijn voor maar 15% een geliefd foto-onderwerp.

Betreft het delen van de foto's: WhatsApp is dé manier voor ouderen om hun leukste plaatjes te delen te delen met familie en bekenden (82%). De helft van de ondervraagde mensen stuurt ze ook per e-mail. Sociale media zoals Facebook of Instagram zijn in dit geval niet populair (16%), en apps als Dropbox, Google Foto’s en WeTransfer doen het ook niet goed (9%).

Bron: www.hartvannederland.nl