Vrijdag: auberginetajine met kikkererwten

Een tajine is een Noord-Afrikaanse aardewerken stoofpot. Voor vandaag stoppen we hier lekkere aubergines en kikkererwten in. Met een bereidingstijd van 15-30 minuten is dit gerecht voor 2 personen zo klaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram champignons
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 dl groentebouillon
  • 1 blikje kikkererwten

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
  2. Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
  3. Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
  5. Snijd de abrikozen in reepjes.
  6. Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen.
  7. Bak de champignons mee.
  8. Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat dit 10 minuten koken.
  9. Meng er de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 350 kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten 35 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 15 gram
Bron(nen):
  • Voedingscentrum