De 5 leukste apps voor wandelfanaten

Getty Images

Wil je tijdens het wandelen niks van de omgeving missen? Met deze 5 wandelapps maak je je wandelingen tot een ware beleving.

1. Walk the city 

Maak tijdens je stedentrip een mooie stadswandeling met Walk the city. Deze app leidt je met verschillende stadswandelroutes langs de mooiste plekken in de stad. De wandelingen zijn rond de vijf kilometer lang en een aantal van deze routes zijn gratis. De app vertelt je ook over de bezienswaardigheden die je tegenkomt.

Naast bijna alle grote Nederlandse steden is de app te gebruiken in Berlijn, Nice en in verschillende Belgische steden als Antwerpen en Gent. Walk the city werkt met fotonavigatie, zodat je kunt zien of je goed loopt. Het leidt je met foto’s en duidelijke instructies door de stad. De app doet het daarom ook zonder internetverbinding en GPS-signaal.

Download de app hier voor Android en hier voor iOS.

2. Wandelzapp

Deze app is gecreëerd door de makers van de website Wandelzoekpagina en biedt met Groene Wissels en Trage Tochten meer dan 1000 verschillende routes aan door heel Nederland. De wandelingen zijn tussen de 4 en 26 kilometer lang en lopen door stad, bos en strand. De eerste route is gratis. Daarna kun je kiezen of je per route wil betalen (voor Android € 2,17 en voor iOS € 1,99) of een jaarabonnement afsluiten (voor Android € 15,72  en voor iOS € 12,99). 

Download de app hier voor Android en hier voor iOS.

3. BeleefRoutes App

Met deze app heb je een persoonlijke gids in je broekzak die je tijdens je wandeling op mooie bezienswaardigheden wijst. Het biedt tientallen wandelroutes door heel Nederland met leuke extra’s voor onderweg. Denk bijvoorbeeld aan leuke weetjes, filmpjes, quizzen of verhalen over het gebied waar je je bevindt. Zo kun je als je voor een kasteel staat, het interieur bekijken of zien welke vogelsoorten je op de route kunt tegenkomen. De meeste wandelroutes zijn gratis en je hebt geen internetverbinding nodig. 

Download de app hier voor Android en hier voor iOS.

4. Klompenpaden

Deze gratis app leidt je over de zogenoemde klompenpaden: wandelroutes over boerenland en landgoederen op de mooiste plekken in Utrecht en Gelderland. Onderweg kom je met filmpjes, weetjes, geluidsfragmenten en historische documenten alles over de omgeving te weten. De afstanden per route zijn tussen de 5 en 15 kilometer. 

Download de app hier voor Android en hier voor iOS.

5. Strava gps hardlopen en fietsen 

Wil je na het wandelen weten hoe ver je hebt gelopen? Strava registreert je sportieve prestaties en is één van de makkelijkste apps om je wandelafstanden te meten. Druk op de playknop en ga aan de wandel. De app laat vervolgens de afstand, je gemiddelde tempo en een kaartje met de afgelegde route zien. De app is gratis te downloaden.
 
Download de app hier voor Android en hier voor iOS.

Ook handig: Alle bankjes app

Tijdens een lange wandeling ben je soms toe aan een pauze. Om even te lunchen of gewoon om uit te rusten. Maar waar kun je in de buurt een bankje vinden? De app Alle bankjes laat alle bankjes in de omgeving zien op basis van je locatie. Staat een bankje er nog niet op? Dan kun je hem zelf aan de app toevoegen.

Deze app is beschikbaar voor Android. Download de app hier.

Auteur