Zondag: Humus met groente

Smakenfeestje

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ citroen
  • 1 kleine winterwortel
  • ½ bosje radijs

Bereiding    

  • Laat de kikkererwten uitlekken.
  • Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
  • Pers het teentje knoflook er boven uit.
  • Roer er de gemalen komijn, de yoghurt, de olijfolie, het sap van de halve citroen, wat peper en een beetje zout door.
  • Doe de humus in een schaaltje.
  • Maak de wortel schoon.
  • Snijd de wortel in dunne repen.
  • Maak de radijs schoon en halveer ze.
  • Geef de groente met de humus als dip.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 215 kcal
Eiwit 10 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 9 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum