1 op 20 mensen heeft verkeerde zorgverzekering

Een op de twintig mensen denkt voor dit jaar een verkeerde zorgverzekeringspolis te hebben afgesloten. Ze krijgen niet de zorg vergoed die ze nodig hebben, moeten veel bijbetalen of kunnen niet terecht bij de zorgverlener van hun keuze. Dat meldt Patiëntenfederatie NPCF op basis van eigen onderzoek onder 10.000 mensen.

Een op de vijf

Er zijn volgens de federatie te veel polissen en patiënten krijgen te weinig informatie om echt goed te kunnen kiezen. 20 procent van de ondervraagden weet niet welke polis voor de basisverzekering hij of zij eigenlijk heeft.

Hoge kosten

'"Het blijkt dat een verkeerde polis mensen duur kan komen te staan", aldus NPCF-directeur Dianda Veldman. "Ze kunnen voor uitgaven komen te staan die ze niet hadden verwacht. Of ze gaan niet naar een zorgverlener omdat ze het niet kunnen betalen. Het wordt hoog tijd dat er meer duidelijkheid komt in het poliswoud."

Wilt u gratis op de hoogte blijven van de zorgverzekering in 2016? Schrijf u dan in voor onze Zorg Update.

 

Bron(nen):
Trefwoorden:

1 Reactie

Door Boris (niet gecontroleerd) op di, 6-10-2015 - 11:52

Ik heb een paar keer gewisseld en iedere keer kost het me meer. De polissen vergelijken is niet mogelijk(Het is als een telefoonabonnement!bewust onleesbaar gemaakt alles voor het grote geld)Bij DSW vroeg ik Mondhygiëniste is die verzekerd ja vrije keuze ja Polis afgesloten 50% van de rekening zelf betalen niet bij gezegd dus. Het blijven bedriegers.