PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Beperkte zorgverzekering niet slechter

De kwaliteit van zorgpolissen met beperkende voorwaarden is niet minder dan die van andere polissen. Vaak stelt de zorgverzekeraar aanvullende kwaliteitseisen en anders gelden de algemene eisen bij de inkoop voor deze polissen.

Dit concludeert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) na onderzoek van elf polissen die selectief contracteerden. Deze verzekeringen worden ook wel budgetpolis genoemd. 8,6 procent van de verzekerden heeft er eentje afgesloten  Verzekerden met een budgetpolis krijgen hun zorgkosten bij slechts een klein aantal zorgverleners volledig vergoed. Gaan ze naar een andere zorgverlener, dan moeten ze bijbetalen.

Extra eisen

Zorgverzekeraars selecteren de gecontracteerde zorgverleners voor hun budgetpolis uit al hun gecontracteerde zorgverleners. Vervolgens stellen ze voor deze zorgverleners extra eisen op die vooral gericht zijn op lagere kosten, zoals een korting op de tarieven of potentiële kostenbesparingen. Daarnaast kunnen er eisen gesteld worden aan de reistijd- of afstand, bijvoorbeeld een maximale reistijd naar een ziekenhuis van 45 minuten, of de mogelijkheid medicijnen online te bestellen.

Bron: www.nza.nl