5x kaasfondue in Amsterdam

Dat de blaadjes vallen, dat weten we zo langzamerhand wel. Net als de komst van wild en pompoen op menig menukaart. Maar als we het naderende winterseizoen nou eens onder de loep nemen, het haardvuur nog ietsje harder laten branden en wat ijskristallen op de ruiten visualiseren, waar denkt u dan aan? Kaasfondue!

Het is misschien nog nèt iets te vroeg in het jaar, maar ik moet toegeven dat ik de eerste pannetjes met gesmolten kaas al achter de kiezen heb. Nou ben ik wellicht niet het juiste referentiekader, want ik zou mijn hand er in augustus ook niet voor omdraaien. Onder het mom ‘je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen’ wil ik u toch graag een lijstje meegeven met de beste kaasfondueplekken in Amsterdam. U weet tenslotte nooit wanneer u overvallen wordt door het onstilbare verlangen naar het gezelligste familiegerecht van de wintermaanden…

  1. Bistro des Alpes
  2. Het Karbeel
  3. Maxwell
  4. Blaauwhooft
  5. Fondue & Fondue

Bistro des Alpes
Het is een koude winteravond (lees: novemberavond) en u bent op zoek naar een restaurant met een knusse uitstraling en warme stevige gerechten. Verscholen in de Utrechtse Dwarsstraat, op steenworp afstand van Carré en het Rembrandtplein, vindt u een pareltje uit de Franse Alpen: Bistro des Alpes. Het restaurant is ingericht als een traditioneel chalet, waar u kunt genieten van fantastische gerechten uit de Franse keuken. Denkt u aan de klassieke kaasfondue, raclette en gratin de crozets. Maar ook boeuf bourguignon en entrecôte sieren de kaart. Kortom een avond gevuld met ‘joie de vivre’!

Het Karbeel
De Amsterdamse Warmoesstraat ademt bepaald niet dezelfde rust en reinheid als de Franse of Zwitserse alpen waar deze kaasklassieker zijn oorsprong vindt. Toch kunt u hier, in een monumentaal pand, genieten van voortreffelijke gerechten die ooit in de ijle berglucht zijn ontstaan. Die sfeer proeft u nog steeds bij Het Karbeel. In een warme en huiselijke ambiance, waarin houten elementen de boventoon voeren, worden waanzinnige kaasfondues geserveerd. Als u uw ogen sluit na het nemen van de eerste hap, dan ziet u springerige geiten op steile rotswanden, geruite kleedjes en herders met baard en hoed. Kortom, hier waant u zich in een bergtafereel dat menigeen doet beseffen waarom de meeste kuuroorden op grote hoogte zijn gevestigd.

Maxwell
Ook hier, aan het Beukenplein in Amsterdam Oost, staat de tongstrelende kaasklassieker op de kaart! En dat is maar goed ook. Of u nou een bezoekje heeft moeten brengen aan het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis, een wandeling heeft gemaakt door het Oosterpark of zomaar langs fietst; bij Maxwell staat de deur altijd wagenwijd voor u open. Dit restaurant staat bekend om de foutloze en voortreffelijke kaasfondue en beschikt daarnaast over een bediening die u direct het gevoel geeft bij de familie te horen. Een warm nest, waar u in de koude maanden terecht kunt voor heerlijke gerechten en een intens gastvrij ontvangst!

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: