Budget top 5

De duurste maand van het jaar is weer voorbij, maar dat betekent niet dat u deze maand niet uit eten kunt gaan. In dit artikel vindt u vijf restaurants waar heerlijk en goedkoop uit eten de normaalste zaak van de wereld is!

Buuf, een nieuw concept op de Overtoom in Amsterdam. Om te beginnen is er geen bediening bij Buuf. Als uw eten klaar is, wordt u geroepen door de kok en een drankje pakt u zelf uit de koelkast… net als vroeger eigenlijk! Belangrijker nog: hierdoor hanteren ze nostalgische prijzen bij Buuf. Elke dag serveren ze 6 wisselende maaltijden voor het luttele bedrag van € 8,80. Daarnaast hebben ze en aantal gerechten vast op de kaart staan, ook al zo vriendelijk geprijsd. Een rijk gevulde vissoep voor € 10,- bijvoorbeeld of een burger voor € 5,80. Vanaf 11.30 uur kunt u er ook terecht voor broodje. Een ideale plek om ‘even te eten’.

Eetcafé ‘t Trefpunt
is al meer dan 60 jaar een begrip in Rotterdam. Een eetcafé pur sang: gezellig, met eenvoudige maar eerlijke gerechten en prijzen die u nergens anders nog tegenkomt. Vooraf drinkt u er een aperitiefje aan de bar en na het eten blijft u maar wat graag hangen voor een kop koffie of een borrel. Op dinsdag, woensdag en donderdag bieden ze een 3-gangenmenu aan voor € 15,-, in deze tijden bijna belachelijk goedkoop. Ouderwets genieten voor ouderwetse prijzen! Wat wilt u nog meer?

Liefhebbers van de Aziatische keuken doen er goed aan om deze maand eens een bezoekje te brengen aan Bo & Xiao in Scheveningen. Daar serveren ze deze maand een hoogstaand 4-gangendiner voor € 19,50. Op het menu onder andere gestoomde scheermes met glasnoodles en andere specialiteiten uit verschillende Aziatische landen. Bereid volgens de oorspronkelijke receptuur, maar met een moderne twist. Creaties die uitstekend combineren met mooie wijnen. De ambiance van deze prachtige zaak tussen het Kurhaus en het Circustheater in Scheveningen is al even modern. Geen tl-licht en plastic kleedjes, maar comfortabele stoelen, genoeg ruimte en een schitterend decor met rode lampionnen, indrukwekkende Chinese beelden en sculpturen. Sfeervol genieten van Aziatische lekkernijen!

Top 5!

  1. Buuf, Eetcafé - Amsterdam
  2. Bar Restaurant Walden, Italiaans - Utrecht
  3. Eetcafé ‘t Trefpunt, Eetcafé - Rotterdam
  4. Bo & Xiao - Den Haag/Scheveningen - Aziatisch
  5. Gigis La Mensa - Groningen

IENS

Bron(nen):
  • IENS