IENS top 5: Rotterdamse terrassen

De laatste top 5 die ik schreef over Rotterdam betrof de Italiaanse pareltjes van de stad. Nu, een paar maanden verder, verdient het brede scala aan zonnige terrassen wat mij betreft een podium.

Rotterdam barst uit zijn voegen van de zomerse hotspots. Van a-locatie tot goed bewaard geheim, dit lijstje biedt u houvast voor een middagje vitamine D tijdens wat culinaire sightseeing. Wat zijn de leukste restaurants met zonovergoten terras of pittoreske binnentuin?

  1. Zeezout
  2. Café Rotterdam
  3. La Stanza
  4. Blik
  5. De Schone Lei

Zeezout

Deze favoriet van Rotterdamse visliefhebbers is lang geleden al een keertje aan bod gekomen, maar mag in het rijtje van fijne terrassen ook zeker niet ontbreken. Met zicht op de levendige wateren van de Maas is het goed toeven bij Zeezout aan de Westerkade. De ene zilte smaakexplosie na de ander belandt bij u op tafel en ook de wijnen zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit. Heeft u het plaatje al voor ogen: een zwoele zomeravond, prachtige vissen op de kaart, gezellig tafelgezelschap en een mooi glas wijn. Compleet toch?

Café Rotterdam

Nog een klassiekertje aan de Maas: Café Rotterdam. Het uitzicht vanaf dit terras verveelt tenslotte nooit! Met de imposante architectuur van Rem Koolhaas in de rug, de Erasmusbrug op rechts en de groeiende Rotterdamse skyline aan de overkant het water mogen ze hier terecht de titel ‘Eretribune aan de Maas’ dragen. Chef-kok Merijn Sips en souschef Abe Commijs zwaaien de scepter in de keuken en zorgen dat elk gerecht als een schilderijtje aan u wordt gepresenteerd. Geniet van een fantastisch diner en een onbetaalbaar uitzicht!

La Stanza

Wie La Stanza van buiten ziet, zou niet verwachten dat achter dit statige herenhuis een van de mooiste binnentuinen van Rotterdam schuilgaat. Het terras ademt de sfeer van een Italiaans pleintje, maar tegelijkertijd de allure van een Franse bistro. Goed toeven dus in de zomermaanden! In de winter trouwens ook, maar deze top 5 richt zich nou eenmaal op de fijnste terrassen van de stad. De kaart wisselt met de seizoenen mee, dus u bent verzekerd van een diner vol verrassende ingrediënten uit het betreffende jaargetijde. Puur genieten op hoog mediterraan niveau!

 

Bron(nen):
  • www.IENS.nl