IENS top 5: Terrassen in Utrecht

Utrecht kent een grote verscheidenheid aan terrassen. Zowel in de historische binnenstad als in het buitengebied van Utrecht kunt u een heerlijke avond doorbrengen op een van de terrassen. Wij geven u hier de top 5 van IENS.

Krijgen we nou toch nog een mooie nazomer? Op het nieuws verschenen zelfs al berichten dat deze zomer in de ‘top-10 van warmste zomers ooit in Nederland’ zou staan. Voor mijn gevoel waren het vooral de natste maanden ooit voor deze tijd van het jaar, maar laten we van het positieve uitgaan. De terrassentijd is dus nog niet voorbij! Dat betekent dat ik u graag nog wat tips geef om in de zwoele avondzon van een uitgebreid diner te kunnen genieten. Ik heb gekozen voor Utrecht, omdat deze stad over zoveel verborgen pareltjes beschikt. En ze zijn stuk voor stuk het ontdekken waard! Of u nou neerstrijkt aan de Oudegracht of een plekje zoekt op een landgoed buiten de stad, Utrecht heeft genoeg te bieden!

  1. Grand Restaurant Karel V
  2. Restaurant Wilhelminapark
  3. Pinchobar De Zwarte Vosch
  4. Goesting
  5. Fort aan de Klop

Grand Restaurant Karel V

Tikkeltje chique is het bij Karel V wel, maar dat zorgt dan ook voor een bijzondere sfeer waarin u even helemaal in de watten wordt gelegd. Hier beleeft u gastronomische hoogtepunten in een monumentaal klooster en zal het u aan niets ontbreken. Op het zonnige terras is het goed toeven met een verkoelend glas witte wijn en de heerlijke happen die elkaar in een aangenaam tempo opvolgen. Bent u toe aan een avondje culinaire luxe? Dan zit u hier helemaal goed!

Restaurant Wilhelminapark

Toegegeven, het is wel een stukje fietsen vanuit het centrum, maar oh zo de moeite waard! Bij Restaurant Wilhelminapark zit u op een van de mooiste plekjes van de stad en geniet u in een rustieke en groene omgeving van fantastische gerechten met een goed glas wijn. Hier staan gerechten uit de Franse keuken centraal, maar alle klassiekers worden voorzien van een eigentijdse draai. Altijd verrassend dus! U kunt bij dit restaurant rekenen op een perfecte balans tussen prijs en kwaliteit. Onthaasten in het groenste stukje Utrecht!

Pinchobar De Zwarte Vosch

Kent u deze mediterrane topper in het centrum van Utrecht al? Hier schijnt de zon altijd op uw bord, ook als het buiten regent! Maar, afgaande op de berichten van de warmste zomer kunt u bij Pinchobar De Zwarte Vosch de komende weken nog heerlijk op het terras aan de Oudegracht plaatsnemen! U waant zich direct in Spaanse sferen door de vertrouwde geuren van knoflook, olijfolie en sangria. Een fantastische plek om samen met uw tafelgenoten te genieten van mediterrane specialiteiten!

Bron(nen):
  • www.IENS.nl

2 Comments

Door Ton (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 18:13

Of het terras van het Gegeven Paard bijvoorbeeld. Aan de nieuwe singel bij het Muziekcentrum

Door Nettie (niet gecontroleerd) op di, 30-8-2016 - 13:16

Als je een 'terrasje' zoekt, denk je toch niet meteen aan eten? Dit zijn terrassen van restaurants. Zijn die beter dan terrassen van café's, waar je op de Oudegracht - en met name de werfkelders - bijna over struikelt? Trouwens ook op het Ledig Erf kun je heerlijk zitten.