IENS Toppers 2013: Top 20 restaurants van Nederland

De IENS Toppers 2013 zijn bekend! In deze verzameling toplijsten staan de meest geliefde restaurants van het moment, de publiekslievelingen van Nederland. In de landelijke top 20 staat De Librije op nr.1, maar er staat ook minder bekende restaurants in. We hebben er drie voor u uitgelicht.

Restaurant TOV in Schagen is ooit begonnen als eetcafé, compleet met spareribs op de kaart. Inmiddels heeft chef Roy Strijbos de Franse keuken omarmd. Hij kookt vanuit een klassieke basis, maar geeft wel zijn eigen, moderne draai aan de gerechten die ze in TOV serveren. Het seizoen is hierbij altijd de basis, wat het hele jaar door weer nieuwe en verrassende smaken oplevert. Een avond aan de chef’s table is echt een aanrader. Daar in het hart van de zaak beleeft u een avond vol gastronomie. Als klap op de vuurpijl wordt het dessert niet aan tafel, maar óp tafel bereid!

Voor wie het niet kent: Elburg is oud vestingstadje in Gelderland en maakte ooit deel uit van het Hanzeverbond. Het pand waar Bistro Restaurant Le Papillon in gevestigd is, heeft zelf ook een rijke geschiedenis die terugvoert tot aan de 17e eeuw toen het dienst deed als zeilmakerij. In het huidige restaurant zijn de authentieke eigenschappen van het eeuwenoude pand bewaard gebleven en overal zichtbaar. In deze sfeervolle setting genieten gasten van typische bistrogerechten en seizoensspecialiteiten. En, met een 3-gangenmenu voor € 32,50 en een 4-gangenmenu voor € 39,50 is dit restaurant geschikt voor elke portemonnee!

In de Indische buurt in Amsterdam zijn ze er maar wat blij mee, deze heerlijke aanwinst. Bij Comfort Caffè kunt u ’s ochtends terecht voor een goeie bak koffie, ’s middags voor Italiaans belegde focaccia’s of ciabatta’s en ’s avonds voor een bord pasta of andere lekkernij. Aardappelen gnocchi met Friulaanse kaas, bruschetta, antipasti, fettuccine met truffelcrème en parmezaanse kaas, spaghetti vongole… de kaart staat vol Italiaanse zaligheden! De gerechten zijn simpel en puur, de bediening is enthousiast en weet veel over het eten en de wijnen te vertellen. Aanrader, mede vanwege de zeer vriendelijke prijzen!

De top 20 van Nederland

1. De Librije, Hollands - Zwolle
2. Boreas, Frans - Heeze
3. L'Atelier, Frans - Gulpen
4. Le Restaurant, Frans - Amsterdam
5. La Rive, Frans - Amsterdam
6. Oud Sluis, Mediterraan - Sluis
7. De Lindehof, Frans - Nuenen
8. TOV, Internationaal - Schagen
9. Beluga, Internationaal - Maastricht
10. Truffels, Frans - Haarlem
11. De Kromme Dissel, Frans - Heelsum
12. Ciel Bleu, Frans - Amsterdam
13. De Leest, Frans - Vaassen
14. Bistro Restaurant Le Papillon, Frans - Elburg
15. Chez Paul, Frans - Valkenburg (li)
16. Comfort Caffè, Italiaans - Amsterdam
17. De Bokkedoorns, Frans - Overveen
18. Zeezout, Internationaal - Rotterdam
19. Da Vinci, Frans - Maasbracht
20. HanTing, Fusion - Den Haag

Bekijk ook de top 10 in uw provincie en de lekkerste restaurants bij u in de buurt.
Ienslogo

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: