Top 5: comfort food in Nederland

Ook zo zin in comfort food met dit koude weer? Eten dat u weer warm maakt, een lichtpuntje in deze donkere tijden. In deze top 5 een lijst van restaurants in Nederland waar u kunt genieten van eerlijke, simpele gerechten terwijl buiten de sneeuw en regen neerdaalt.

Top 5

  1. Rijsel - Amsterdam
  2. De Palmboom - Rotterdam
  3. Reube - Maastricht
  4. De Kleine Heerlijkheid - Groningen
  5. Kartoffel - Utrecht

Klassiekers

Bij restaurant Rijsel serveren ze echte Franse klassiekers. Wat dacht u van een huisgemaakte huzarensalade, een à la minute gedraaide filet americain, sappige piepkuikens uit de rotisserie of tarte tartin? De hoofdgerechten bij Rijsel worden geserveerd met de lekkerste gebakken aardappeltjes die u maar wat graag in de huisgemaakte mayonaise doopt. Hier doen ze niet moeilijk over wat boter, dat proeft u meteen. Het restaurant bevindt zich in een oud schoolgebouw waar u zo de kleine keuken inkijkt. Als u van bourgondisch eten en goede wijnen houdt dan zit u hier helemaal goed. Wilt u uw diner goed beginnen? Vraag de vriendelijke bediening dan om een gin tonic, deze is hier heerlijk en wordt op prachtige wijze geserveerd.

Echte liefde

Hebt u zin in comfort food, maar niet zoveel trek in Franse of Hollandse klassiekers? Dan is restaurant De Palmboom zeer geschikt. Hier eet u al het lekkers dat uit de Surinaamse keuken komt. Dit is een plek waar echt liefde in het eten wordt gestopt. Bent u nog niet zo bekend met de Surinaamse keuken? Kies dan voor de roti, een kruidig gerecht waarbij u een pannenkoek tezamen met verschillende soorten kruidig vlees, gekookt ei en kousenband eet. Of neem saoto soep, een geurige bouillon die u zelf naar smaak vult met rijst, kip, gekookte eieren en gefruite uitjes. Deze gerechten kunnen behoorlijk aan de pittige kant zijn, dus een huisgemaakt gemberbiertje on the side is niet alleen heel lekker, maar misschien ook wel nodig.

Stevige kost

Bij het net geopende Kartoffel in Utrecht kunt u terecht voor stevige, Duitse kost. Ga hier eten met een groep vrienden en nestel u aan de lange tafels. De vleesliefhebber zit bij Kartoffel helemaal goed. Wat te denken van een haantje met rösti en appelcompote, een bord volgeladen met braadworst, curryworst en zuurkool of een schweinhaxe met gebakken aardappeltjes, rode wijnsaus en rode kool. Duits bier is ruimschoots aanwezig en wordt uiteraard geserveerd in Duitse maten. Ook de schnaps ontbreekt niet in dit restaurant. Nee, met een lege maag zult u Kartoffel zeker niet verlaten.

Voor u geselecteerd door IENS

 

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: