Top 5 eetcafés in Groningen

In een studentenstad als Groningen zijn veel eetcafés te vinden. IENS heeft er voor u vijf geselecteerd waar het niveau dusdanig hoog is dat ze zeker niet alleen voor studenten geschikt zijn!

Net iets buiten het centrum van Groningen ligt Eetcafé de Gans, een uitstekend eetcafé. Het meest opvallende is de goede prijs-kwaliteitverhouding en het vriendelijke advies van de bediening, die heel goed weet welke wijnen er bij de gekozen gerechten passen. Maar het belangrijkste is toch dat je bij De Gans gewoon heel goed kunt eten. De gestoofde ganzenbout is zalig, de gegrilde biefstuk heerlijk en met de vis van de dag weet de chef ook altijd raad. Twijfel niet en neem vooral ook het grand dessert, daar wordt een mens echt gelukkig van!

Gerookte varkenshaas met chorizo, basilicum, mozzarella en tomaat. Langzaam gegaarde gemarineerde eendenborstfilet gelakt met hoisin, geserveerd met een loempia van eend en groenten met een pittige salade van groene papaya. Lamscurry met lamsaucijsje, gemarineerde lamsrugfilet, papadum en pikante mangoyoghurt. Bij Eetcafé Schuitendiep staan er gerechten van over de hele wereld op de kaart die het niveau eetcafé duidelijk ontstijgen. Door de vriendelijke prijzen heeft het gelukkig wel die prettige laagdrempeligheid. Een ideale plek om binnen te wandelen voor avondje culinair genieten.

De Grote Frederik is typisch zo'n tentje dat binnen no-time een vast adres wordt. In deze gezellig rommelige setting voelt iedereen zich in een mum van tijd helemaal thuis. Het is wel wat kleine kant, maar dat past juist goed bij de knusse Oosterpoortbuurt. Op de kaart staan bekende eetcafégerechten - waaronder de best spareribs in town - zij aan zij met exotische uitstapjes. Ook vegetariërs komen er hier zeker niet bekaaid vanaf! Voor een nette prijs een eerlijke maaltijd in een gemoedelijke zaak: wie wil dat nou niet?

Top 5 eetcafés in Groningen

Lees meer restauranttips van IENS!

  

Beeld: www.IENS.nl

Bron(nen):
  • IENS