Top 5: IJssalons

Jaarlijks strijden ijsprofessionals tijdens de IJsVak om De Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie. Aan de hand van die wedstrijden, een hygiënecontrole en een bezoek van een mystery guest wordt bepaald welke salon zich IJssalon van het Jaar mag noemen. Dit jaar valt deze eer Luciano’s in Wassenaar ten deel.

Zes jaar geleden gingen ze er ook al met de titel vandoor en dit jaar was het dus weer raak! In Wassenaar en omgeving weten ze het al een tijdje: het lekkerste ijs van Nederland haal je bij Luciano! Zo gek is dat niet, want Luc Blok is een heuse Meesterijsbereider. Deze SVH-titel is alleen weggelegd voor ambachtsmannen met de hoogste graad van vakbekwaamheid. Zijn geheim: gebruik alleen de beste dagverse ingrediënten om het ijs smaak te geven. Hollandse aardbeien voor aardbeienijs, pure espressokoffie van het merk Bocca voor koffie-ijs, hazelnoten uit Piemonte voor hazelnootijs en voor stroopwafelijs worden vers gebakken wafels gebruikt en overheerlijke roomboterstroop.

Bij Jo’s IJssalon in Reuver kunt u prima terecht voor een luxe tosti of baguette, gebak en koffie, maar waar het echt om gaat is natuurlijk ijs. En niet zomaar een hoorntje en een bolletje! De meest extragavante coupes kunt u er krijgen met de heerlijkste smaken, vruchten en sauzen. Voor kleintjes zijn er vrolijke kinderijsjes, voor health freaks yoghurtijs en voor wie niet kan kiezen zijn er zelfs heuse ijstapas. Bij Jo’s IJssalon wordt iedereen gelukkig…

Ze zijn dit jaar misschien niet eerste geworden, maar toch verdient Vanderpoel een eervolle vermelding. Daar in Hengelo maken ze al sinds mensenheugenis ijs en inmiddels heeft iedere zichzelf respecterende ijsliefhebber in het oosten van het land weleens een ijsje van Vanderpoel op. De grootste ijsvitrine van Europa biedt ruimte aan maar liefst 120 smaken, voor ieder wat wils! Na vier generaties ijsmaken is de productie geperfectioneerd. In een moderne productieruimte leven ijsmakers zich uit en verzinnen de lekkerste smaken. Allemaal onder toeziend oog van Meesterijsbereider Peter van der Poel. Een formule die ijssalons van Vanderpoel al drie keer de titel IJssalon van het Jaar opleverde.

Top 5: IJssalons

 

Trefwoorden: