Top 5 Italiaanse restaurants

De zon: we hebben er al even van mogen proeven en dat smaakt altijd naar meer! Daarom hebben we deze week een top 5 Italiaanse restaurants voor u. Want in welke keuken proef je de zon nou meer dan in de Italiaanse?

Toscanini, Amsterdam

Toscanini is misschien wel de bekendste Italiaan van Nederland en zeker van Amsterdam. Alom geroemd vanwege de gerechten die u in een oogwenk naar het zonnige Toscane transporteren en berucht vanwege het soms verwaande personeel. Zoals bij elke zichzelf respecterende Italiaan is het ingrediënt hier heilig, alleen het aller-, allerbeste is goed genoeg voor Toscanini. Een selectiviteit die zich direct vertaalt naar het bord. De gerechten die uiteindelijk op tafel verschijnen zijn uitmuntend in hun eenvoud. Al ruim 25 jaar een begrip in Amsterdam en gezegend met een plek midden in de Jordaan. Het is geen wonder dat liefhebbers en kenners van la cucina Italiana hier zo graag komen.

Ciao! Ciao!, Den Haag

Gevulde pasta met spinazie en ricotta met daar overheen gorgonzolasaus en walnoten: in één woord goddelijk. De combinatie van mosselen, vongole en scheermessen: een sensatie op zich. Bij Ciao! Ciao! in de Van Speijkstraat in Den Haag wordt Italiaans gekookt zoals het oorspronkelijk bedoeld is. U kunt er eveneens terecht voor een keur aan Italiaanse wijnen, zoals Masi en Antinori. Pas op voor de huisgemaakte limoncello, die is verslavend lekker! Een bijzonder detail is dat de chef-kok niet alleen voortreffelijk kookt, maar ook nog geweldig blijkt te kunnen zingen.

Da Mario, Deventer

Prosciutto con melone, minestrone, spezzatino, scampi al forno, ossobucco. Da Mario is nou zo'n écht Italiaans restaurant waar de smaken al jaren hetzelfde zijn. Menig Deventenaar kwam hier al als kind en komt er nog steeds voor de lekkere antipasti, een uitgebreide keuze aan vlees- en visgerechten, pizza en pasta. Aan de mooi opgemaakte borden zie je dat ze in de keuken met plezier werken. De charmante bediening zorgt voor een gemoedelijke sfeer en maakt een heerlijke avond helemaal compleet.

Top 5 restaurants in Nederland

Lees meer restauranttips van IENS!

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: