Top 5 Italiaanse restaurants in Nederland

De lekkerste Italiaanse restaurants in Nederland.  Wat is er nu heerlijker dan een pure Italiaanse maaltijd met verse pasta, truffels, verse vis, basilicum...  Vergeet niet te reserveren van tevoren!

De eigenaar van Da Marcello is afkomstig uit een typisch Italiaans vissersdorpje in de hak van ‘de laars’. Vele jaren runde Marcello Velletri een succesvolle ristorante pizzeria in het oude wolhuisje van Krommenie. Na zeventien jaar vond hij het echter tijd voor het serieuze werk en opende hij een nieuw restaurant. Hier serveert hij Italiaanse meergangendiners bestaande uit antipasti, verschillende pasta’s, echte klassiekers zoals saltimbocca alla Romana en natuurlijk overheerlijke dolci, desserts. Voor elk gerecht hebben ze bij Da Marcello een passende wijn geselecteerd om de culinaire ervaring compleet te maken.

Reserveren is aangeraden bij Bacco Perbacco, een Italiaanse aanwinst in een echte Haagse buurt. Deze onvervalste Italiaan is in korte tijd namelijk een erg gewilde plek geworden van de culinaire levensgenieter. Dit knusse Italiaanse restaurant moet het hebben van de sfeer en de verse producten die ze gebruiken. Ze hebben hier geen kaart, maar komen persoonlijk aan tafel vertellen wat er op het dagelijks wisselende menu staat. Maar of u nou kiest voor de  pasta met paddestoelen en truffelolie, ossenhaas, gegrilde tonijn of de spaghetti met zeevruchten, de liefde voor eten die zo kenmerkend is voor Italianen is  duidelijk te proeven!

Ristorante Mediterraneo in Maastricht is vermaard om zijn truffels en dat is vooral te danken aan het feit dat Pino Melani, de copocuoco (chef-kok) een ware truffelapostel is en deel uitmaakt van een eerbiedwaardig ridderschap rond de wijnen en truffels van Alba. Buona forchetta is de uitdrukking die de Italianen gebruiken om liefhebbers van al het goede op het bord en in het glas aan te duiden en dat doen ze natuurlijk met serieuze waardering. Dat Pino Melani tot die categorie behoort blijkt alleen al uit de onderscheiding die hij heeft ontvangen voor het in stand houden van de Italiaanse keuken in het buitenland en dat zegt natuurlijk al genoeg.

Top Vijf Italiaanse Restaurants in Nederland

  1. Bacco Perbacco, Den Haag
  2. Ristorante Mediterraneo, Maastricht
  3. Da Marcello, Krommenie
  4. Mario Uva, Wijdewormer
  5. Trattoria da Pino, Amsterdam

Voor u geselecteerd door IENS

 

 

Bron(nen):
  • IENS