Top 5: Mediterrane restaurants in Rotterdam

De zomer is nu echt voorbij en de tijd van winterse kost staat weer voor de deur... Voor degenen in en om Rotterdam die daar nog even niet aan moeten denken, heeft IENS een top 5 mediterrane restaurants samengesteld. Hier proeft u de zomer nog in ieder gerecht terug!

Bij Kwiezien komt zowel de grote als kleine eter aan zijn trekken. Ieder gerecht heeft namelijk de grootte van een voorgerecht (€ 8,75 per stuk) en u kunt naar believen blijven bestellen. De eigenaren van Kwiezien (Remko en Karin) zijn beiden kok en dat is te merken; hier wordt met liefde gekookt! De kaart verandert met regelmaat en is altijd voorzien van afwisseling en creativiteit. Denk hierbij aan mozzarella-ijs met knoflooktomaatje en basilicummousse, kalfsmuis met kreeftenmayonaise, heerlijke krokante eendenborst, een warm chocoladetaartje met lemon-curd, after-eightijs met aardbeienmousse en niet te vergeten de Hollandse garnalenbitterbal. Een genot voor de tong, maar zeker ook voor het oog! De Chefs Table is echt een aanrader: chef Remco vertelt uitgebreid over zijn creaties en passie en  tussendoor proeft u van zijn verrukkelijke gerechtjes. Dit, het kundige, enthousiaste personeel en de perfect uitgebalanceerde wijnarrangementen maken Kwiezien tot een ware topper in Rotterdam.

Op het voormalige terrein van de Duinwaterleiding staat een watertoren uit 1873, waarin op de begane grond een restaurant is gevestigd. De Watertoren is een gezellig, ietwat alternatief klein restaurant. De kaart met heerlijke, mediterrane gerechten is zeer groot, maar wees niet verbaasd als enkele gerechten niet meer voorradig zijn. Dit wordt echter wel keurig van tevoren aangegeven door de uitzonderlijk vriendelijke bediening. Het menu bestaat voornamelijk uit vis, maar er is genoeg keuze voor wie hier geen zin in heeft. Hier kunt u gewoon erg lekker eten in een leuke sfeer, zonder pretenties. De gerechten zijn zeker niet standaard en blinken uit door lekkere smaakcombinaties.  De rekening is handgeschreven wat perfect past bij dit restaurant. Wilt u gewoon lekker uit eten in leuke sfeer met goed eten en geen hoge rekening? Dat is De Watertoren de plek voor u!

Temidden van tropische winkeltjes, gezellige restaurantjes, barretjes en nachtclubs en op loopafstand van het museumpark en de Euromast is Restaurant Look al ruim dertien jaar te vinden. Zoals de naam van het restaurant wellicht al doet vermoeden, wordt alles hier bereid met knoflook. Van voorgerecht tot dessert,  ieder gerecht heeft wel een touch van mooie roze knoflook uit Lautrec, lichtgerookte knoflook uit Arlon of fijne witte knoflook uit Vitoria meegekregen. Een heel origineel concept met verfijnde gerechten als Provenciaalse kip met 15 tenen knoflook, gamba’s met citroen en knoflook of een heerlijk malse lamsbout met rozemarijn, maar ook zeer verrassend gerechten als chocoladetaart met knoflookijs of crème brûlée met knoflook-sinaasappellikeur. Verrassend, maar o zo lekker!

Top 5 Mediterrane restaurants in Rotterdam

1. Kwiezien
2. Antichic
3. Rokkaa
4. De Watertoren
5. Restaurant Look
LogoIens

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: