Top 5 restaurants in Arnhem

Arnhem is natuurlijk beroemd vanwege ‘De slag om Arnhem’, de Mode Biënnale, Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum, maar wist u dat u in deze stad ook heerlijk kunt eten?

De droom van de eerste MasterChef van Nederland, Estée Strooker, ging vorig jaar in vervulling. Begin augustus 2011 opende zij namelijk ‘t Amusement.  Dit restaurant is een weerspiegeling van de jonge chef (Estée is pas 22!) zelf, de ambiance is kleurrijk en eigenzinnig en aan de muren hangen vrolijk gekeurde pumps en baretjes. Door de vriendelijke en vlotte bediening heerst er een ongedwongen sfeer in het restaurant. Uit de keuken worden pure en eerlijke producten omgetoverd tot de meest creatieve gerechtjes Estée en haar vriend. Denkt u hier bijvoorbeeld aan een salade van krab met avocadocrème, groene asperges en grapefruit omwikkeld door rauwe coquille, terrine van eendenbout en foie gras of tongstrelende Irish carbomb: chocolademousse met whisky, gelei van guinness, baileyspoeder, caramel, gezouten pecannoten. De porties zijn hier wat kleiner dan gemiddeld, maar het is ook de bedoeling dat u drie à vier redelijk geprijsde gerechtjes van de kaart besteld voor een complete smaakbeleving!

Tip: reserveer voor een romantisch diner met uw partner de loveseat in de tuin. Op het door bomen beschutte privéterras van ‘t Amusement wordt dan een tafel met schommelbank voor u gedekt!

Restaurant de Steenen Tafel bevindt zich in het oudste stadspark van Arnhem: park Klarenbeek. Het restaurant  is gelegen op het hoogste punt van Arnhem in een tot 2011 functionerende watertoren.  In de aangebouwde serre bevindt zich het intieme restaurant met een ruime en lichte uitstraling in Art Deco-stijl, waarbij de kleuren en vormen helemaal aan de bosrijke omgeving zijn aangepast. Prachtig uitzicht en veel privacy in dit zorgvuldig ingerichte etablissement. De gastheer en de chef verstaan hun vak. De eerste indruk van het restaurant is chique en ietwat stijf, maar door de gepaste hartelijkheid én kennis van de gastheer voelt u zich direct op uw gemak. Op het menu staan onder andere gerechten als kreeft met romige buffelmozzarella, meloenjus en basilicum, verschillende bereidingen van coquilles Saint- Jacques en  Veluws ree met voorjaarsbietjes. Neem als dessert vooral een selectie van boerenkazen, al is de keuze moeilijk als de kaastrolley met wel dertig verschillende kwaliteitskazen voorbij komt. Koffie met huisgemaakte friandises zorgen voor een perfecte afsluiting van deze culinaire ervaring!

Verscholen in een klein straatje, midden in het hart van het bruisende winkelcentrum van Arnhem is Café Restaurant Verheyden gevestigd in een voormalig pakhuis. Het restaurant heeft een gezellige huiskamersfeer en bij mooi weer is het in de sfeervolle binnentuin zeer goed toeven. De met klimop begroeide muren en druiventrossen boven het hoofd zorgen voor een waar vakantiegevoel. In de keuken  wordt uitsluitend gewerkt met dagverse en seizoensgebonden producten. Verheyden voert een eenvoudige maar uitmuntende kaart: Franse uiensoep, de perfecte steak tartare en huisgemaakte paté, maar u kunt hier ook terecht voor oesters en fruit de mer met huisgemaakte frietjes. Dit in combinatie met de mooie wijnkaart, maakt Verheyden tot een heerlijke plek om te genieten van een optimale wijn-spijscombinatie!

1. ‘t Amusement
2. De Steenen Tafel
3. Da Giulio
4. Smaak
5. Cafe Restaurant Verheyden

Lees meer restauranttips op Iens

Trefwoorden: