Top 5 restaurants Zwolle 2016

De historische binnenstad van Zwolle is een smeltkroes van creatieve studenten, inventieve ondernemers en eigenwijze vrijdenkers. Het is absoluut de moeite waard om deze vrolijke Hanzestad een keertje te bezoeken.

Ook als u aan de andere kant van het land woont. De stad barst namelijk uit zijn stadsgrenzen van de gezellige kroegjes, pittoreske straatjes en sfeervolle restaurants. Ik zet voor u de 5 hoogst scorende restaurants op een rijtje en voeg daar bovendien mijn eigen lievelingsrestaurant aan toe!

Restaurant Poppe heb ik ontdekt dankzij mijn vriend. Hij kwam er vroeger altijd met zijn opa en koesterde dus warme herinneringen aan deze culinaire parel in de binnenstad. Van herfstsalade met wildzwijncoppa tot coquilles met gebakken bloedworst, bij Poppe weten ze precies waar ze de smaakpapillen van hun gasten mee op hol brengen.

  1. De Librije
  2. Os en Peper
  3. ‘t Pestengasthuys
  4. Vidiveni Bistronomie
  5. Over de Tong

De Librije

Tja, De Librije, wat moet ik daar meer over zeggen dan dat dit een ‘once-in-a-lifetime experience’ is? Bij de Librije schuift u aan voor de totaalbeleving. Jonnie en Thérèse Boer vormen een van de bekendste horecakoppels van Nederland en dragen al jaren 3 welverdiende Michelinsterren. Hier is elk gerechtje, zoals een van onze collega’s zei, ‘fabelachtig’. Hij viel van verbazing in verbazing. Een diner bij dit wereldberoemde restaurant is het sparen meer dan waard!

Os en Peper

Waar komt deze naam vandaan? Het is een knipoog naar de nabijgelegen Ossenmarkt en de Gotische toren uit de vijftiende eeuw, genaamd De Peperbus. Het gepassioneerde keukenteam presenteert u een internationaal georiënteerd menu met authentieke Franse flair. Eendenlever, kreeftenbisque, zwezerik of scholfilet; u kunt bij Os en Peper uw bourgondische hart ophalen!

‘t Pestengasthuys

Dit pand beschikt over een rijke historie die teruggaat tot 1450. Ooit was ‘t Pestengasthuys gevestigd aan de buitenkant van de stadsmuur. Hier werden mensen die aan de Pest leden geïsoleerd van de rest van de bewoners. Daarna heeft het gebouw dienst gedaan als soldatenhospitaal, huis van het weversgilde, armenweeshuis, atelier van een edelsmid en als vestiging van Boekhandel De Slegte. Genoeg over de geschiedenis nu. Wat staat er op het menu? Gerechten die met de seizoenen meegaan en wijnen die hier naadloos op aansluiten. U proeft bij elke hap dat er bij ‘t Pestengasthuys met liefde en passie wordt gekookt!