Top 5: terrassen in Amsterdam

Dagen overgoten met zon, ze zijn nu nog wat spaarzaam, maar het geeft wel hoop. De terrasjes stromen langzaam weer vol met zonminnend publiek en de eerste ijsjes zijn alweer op straat gespot. In deze top 5 een lijst van de meest fijne en zonnigste plekjes in Amsterdam.

Top 5

  1. De Jaren
  2. EYE
  3. Noorderlicht
  4. Badhuis
  5. College Hotel

De Jaren: 365 dagen per jaar genieten

Café de Jaren is het ideale plekje om te genieten van de binnenstad van Amsterdam. Hier nestelt u zich op het prachtige terras direct gelegen aan het water en hebt u het perfecte uitzicht op het reilen en zeilen in de stad, terwijl tientallen bootjes aan u voorbij varen. Geniet van een goed glas wijn en als u trek krijgt, schept u een verfrissende salade bij de saladebar of neemt een van de vriendelijk geprijsde hoofdgerechten. Hier hoeft u trouwens niet te wachten tot de eerste zonnestralen neerdalen, dit terras is 365 dagen per jaar geopend.

EYE Film: jonge klassieker

Een jonkie in deze lijst, maar nu eigenlijk al een klassieker. Het EYE Film Instituut opende begin 2012 haar deuren en wordt druk bezocht door Amsterdammers en dagjesmensen. Het pondje op Amsterdam Centraal brengt u binnen 5 minuten naar dit oogstrelende gebouw en ook als u geen filmliefhebber bent is het zeker de moeite waard. Het uitzicht is adembenemend met een wijde uitkijk op Amsterdam en haar wateren. Het restaurant hanteert een mooie wijnkaart, waarvan veel ook per glas is te bestellen. En het eten? Zeker de moeite waard. Wat dacht u van een kreeft uit de oven met truffelboter, spinazie en kervel? Of een salade met dungesneden entrecôte, remoulade, tuinkers, pecannoten en violetaardappelchips? Het plaatje is bij EYE echt compleet.

Badhuis: baden in de zon

Verstopt in de opkomende wijk De Indische Buurt zit Het Badhuis. De naam zegt het al, hier ging men vroeger lekker badderen. Aangezien iedereen nu thuis wel een douche heeft is deze functie verloren gegaan. Nu is het de ideale plek om op zondag te borrelen en bij te praten met uw vrienden. Neem er een heerlijk Texel Tripel biertje bij en uw dag kan niet meer stuk. Het gebouw staat midden op het Javaplein en het terras zit aan de voorkant van het gebouw. U zit er pal in de zon, dus smeren is zeker aanbevolen.

Voor u geselecteerd door IENS

 

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: