Top 5 terrassen in Nederland

Alhoewel het wel weer snel gedaan zal zijn met het mooie weer van de afgelpen dagen, is het toch altijd goed om een paar goede restaurants waar u op het terras kunt eten achter de hand te hebben! IENS heeft daarom vijf restaurants geselecteerd waar u van heerlijk eten èn het zonnetje kunt genieten!

Bij restaurant Brazz heb je vanaf het eerste moment een gevoel van thuiskomen en zodra de amuses arriveren weet je zeker dat het niet de laatste keer is dat je hier hebt gegeten. De gerechten zijn goed verzorgd en over de smaken kunnen we heel kort zijn, dit moet je een keer proeven! De chef-kok is fantastisch creatief en dat hij zes jaar bij De Librije heeft gewerkt is goed te merken. Topkwaliteit voor een goede prijs. Een aanrader voor iedereen die in een ontspannen ambiance wil genieten van een heerlijk diner!

Op een steenworp afstand van de Belgische grens, ten zuiden van Maastricht ligt Chateau Neercanne. Dit kasteel heeft volgens velen het mooiste terras van Nederland met een sprookjesachtig uitzicht over Nederland en Belgie; het hellingbos, het Jekerdal en de door UNESCO beschermde baroktuinen zijn werkelijk adembenemend! Uit de keuken komt 100% vakmanschap; het eten is fantastisch en de smaakpapillen worden continu geprikkeld. Iedere hap is een godsgeschenk. Chateau Neercanne is dé plek om iets te vieren en een onvergetelijke dag te beleven.

Midden op de Holterberg, in het bos van Nationaal Park de Sallandse heuvelrug vindt u De Swarte Ruijter. Dit restaurant gesitueerd in een sfeervolle oude boerderij beschikt over het perfecte terras om een zwoele zomeravond door te brengen. De serene rust die hier midden in de natuur heerst zorgt voor volledige ontspanning. Chef Erik de Mönnink kookt met streek- en seizoensgebonden biologische producten - veelal uit de eigen groentetuin - en sommelier Paul Hoeré zorgt duidelijk met veel liefde voor bijpassende wijnen. Zeker een reis waard!

TOP 5

Lees meer restauranttips van IENS!

IENS

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: