Top 5 veelbelovende nieuwe restaurants

Wat is er nou leuker dan nieuwe restaurants ontdekken? Bij deze vijf nieuw en veelbelovende zaken kunt u heerlijk culinair pioneren!

Uit Je Eigen Stad in Rotterdam plant, zaait, kweekt en teelt op plekken waar niemand het verwacht: kantoren, braakliggende terreinen, een dak. Op het land scharrelen kippen en in de loods worden tilapia en meerval gekweekt. Alles wat ze verbouwen is te koop in hun eigen winkel en wordt geserveerd in het restaurant. De versheid van de ingrediënten is echt te proeven in de lekkere gerechten. De sfeer in de schitterende open ruimte is gemoedelijk en de ontvangst gastvrij. Het feit dat je de groenten ‘ziet’ groeien maakt het extra lekker en leuk, ook voor kinderen! Ondanks de ligging echt een aanrader, mede vanwege het gave concept.

Wat een leuke plek op de hoek van de Zocherstraat en de Overtoom in Amsterdam! Bij restaurant Buuf kom je om van een gezonde maaltijd te genieten. Alles is huisgemaakt en met zo min mogelijk e-nummers. Elke dag weer verrassende combinaties en elke dag weer wat anders. En misschien nog wel het belangrijkste: heel fijn voor de portemonnee. Ze hebben vijf vaste gerechten op de kaart staan met o.a. entrecote en rijk gevulde vissoep, maar ook een zestal dagelijks wisselende maaltijden voor € 8,80. Waar zie je dat nou nog? Er is bovendien altijd een vegetarisch gerecht beschikbaar.

Puff Inn in Nuenen probeert zoveel mogelijk met duurzame producten uit de streek te werken. Vlees van een biologische slager, vis volgens de WNF-viswijzer, kaas en kruiden (biologisch) bij een boer uit de streek en het brood van een ambachtelijke bakker uit de omgeving. Zelfs het tapbier en de huiswijn zijn biologisch. Wat verder opvalt is dat er nergens aardappelgerechten bij worden geserveerd, wel meer groenten. U kunt er terecht voor lunch en diner, maar ook voor een high tea, high wine of gewoon een drankje met wat tapas of fingerfood.

Top 5 veelbelovende nieuwe restaurants

IENS

Bron(nen):
  • IENS