Het beste espressoapparaat

Getty Images

Kritische koffiedrinkers zweren bij een espressoapparaat voor een cappuccino, espresso of een 'gewoon' kopje koffie. Wie de voorkeur heeft voor een pistonmachine, koopt met...

...Sage Bambino SES450BSS4EEU1 de beste uit de test.

Dat blijkt uit een test in de nieuwste Consumentengids. De Sage Bambino (€275) is een compact en solide apparaat. Hij zet een prima espresso op een goede temperatuur en is erg fijn in het gebruik. Met het stoompijpje maak je romig en glad melkschuim voor de cappuccino. Minpuntje is dat de testers dit melkschuim iets te koud en te slap vinden.
De Sage Bambino krijgt op ieder deelaspect (kwaliteit espresso, koffiezetten, gebruiksgemak en energieverbruik) als testoordeel een ruime 8. Over de hele linie is het duidelijk de beste. Consumenten die op zoek zijn naar het apparaat dat de allerbeste espresso maakt, hebben met de WMF Lumero 61.3020.1006 de beste. Het smaakpanel van tien goed getrainde proevers geven deze machine als enige in de test het een 10 voor dit deelaspect.

Pistonmachine

Een espressomachine met een piston is een halfautomaat. De consument bedient dit apparaat zelf. Je doseert de gemalen bonen, stampt de koffie aan in de filterhouder, plaatst de piston in de machine en laat het water lopen tot de gewenste hoeveelheid in je kopje. Dit luistert allemaal erg nauw en de kwaliteit van de espresso en cappuccino kan daardoor wisselen. Wie de beste espresso wil hebben, zal dus moeten experimenteren. Aan de andere kant, voor veel espressodrinkers is dat juist de lol van een pistonmachine.

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk