Test: de beste beleggingsrekening

Geld op een spaarrekening levert zo goed als niets op. Bij grote bedragen is de rente zelfs negatief. Sommige spaarders gaan daarom beleggen in de hoop op een beter rendement. De volgende banken hebben de beste vermogensbeheerrekening.

Wie zoekt naar een beleggingsrekening waarbij de bank handelt, heeft bij Rabobank en ABN Amro de beste vermogensbeheerrekening. Wie alles zelf wil doen, heeft bij ING en ABN Amro de beste traditionele beleggingsrekening.

Dat blijkt uit een onderzoek van MoneyView. Rabo Beheerd Beleggen Basis en ABN Amro Begeleid Beleggen stellen geen minimum eisen aan het vermogen om deel te nemen. Ze adviseren de klant bij het vaststellen van het risicoprofiel en daarmee de fondsprofielkeuze.

MoneyView onderzocht 24 vermogensbeheerrekeningen. De klant kan bij zo'n rekening meestal kiezen uit maximaal vijf profielen: (zeer) defensief – neutraal – (zeer) offensief. De beheerrekeningen zijn beoordeeld op 31 kenmerken. De mogelijkheid om te beleggen in indextrackers en het duurzame karakter van de portefeuilles geven een hogere waardering

Zelf beleggen
ING Zelf op de beurs en ABN Amro Zelf Beleggen Basis / Plus bieden verreweg het grootste en meest divers assortiment (duurzame) beleggingsfondsen en indextrackers aan. Dit kan in combinatie met verschillende grote vermogensbeheerders, zoals Robeco, BlackRock en Fidelity (fondsen) en iShares, Amundi en UBS (indextrackers).

MoneyView onderzocht 29 traditionele beleggingsrekeningen. Het zwaarst bij de beoordeling weegt het aantal verschillende fondsaanbieders, fondscategorieën en fondsen. Zelf beleggen via internet met behulp van een app is een pre.