Test: de beste e-bike (2024)

Getty Images

Inmiddels rijdt bijna iedereen, jong en oud, op een e-bike, in de stad en het buitengebied. Er komen regelmatige nieuwe modellen op de markt, de een nog fraaier vormgegeven dan de ander. De beste e-bike de prijsklasse tussen de 2500 euro en 3500 euro is...

Cube Kathmandu One 750. Deze e-bike is de winnaar van de ANWB e-biketest 2024. De Cube Kathmandu One 750 (€3500) heeft een sterke motor en een derailleur met tien versnellingen zodat de fietser een flinke snelheid kan ontwikkelen. Ook bij een rustiger tempo is deze e-bike een fijn vervoermiddel. De e-bike geeft een goede ondersteuning op alle terreinen. Dankzij de 55 cm brede banden, verende zadelpen en verende voorvork rijdt de fiets uiterst comfortabel.

De Cube kwam als veiligste e-bike uit de test en als meest stabiele e-bike wanneer hij zwaar beladen is met bijvoorbeeld boodschappentassen. De fiets heeft een lage instap, dikke banden en een robuust frame. Hij is zwaarder dan andere fietsen - bijna dertig kilo - en daardoor wordt de fiets als extra stabiel ervaren. Het is een goed en duurzaam alternatief voor korte autoritjes.

De testers hebben twee minpuntjes ontdekt: aan de Bosch-accu van 4,3 kg zit geen hengsel of hendel om hem gemakkelijk uit het frame te nemen. Ook is de fiets niet de allerstilste.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond