PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: de beste elektrische barbecue

Na weken waarin een gure wind het weer overheerste, lijkt de lente nu eindelijk echt door te breken. Tijd om in de tuin te barbecueën. Wie een nieuwe barbecue nodig heeft, koopt met de Weber Q1400 Stand de beste uit de test.

Dit meldt testresults.nl. De Weber Q1400 Stand (€291) is snel. eenvoudig in gebruik en dankzij het compacte formaat (43x22 cm) ook geschikt voor op het balkon. De grote warmtespiraal zorgt voor een optimale warmteverdeling en een gelijkmatig grillresultaat. De barbecue heeft een traploos instelbare temperatuurregelaar en een uitneembaar lekbakje. De elektrische barbecue heeft twee inklapbare werkbladen voor extra werkruimte. Het onderstel zorgt voor de juiste werkhoogte. De stroom komt vanuit huis via een 1,8 meter lange kabel. Minpuntje is dat de barbecue minder gemakkelijk te verplaatsen is, omdat hij geen wielen heeft.

Elektrisch

Van oudsher is houtskool de warmtebron van een barbecue. Elektrisch barbecueën is een bruikbaar alternatief en heeft enkele voordelen. Er is minder aangebrand vlees, de barbecue koelt niet af als je nog aan het grillen bent en de temperatuur is veel beter regelbaar. Ook is er geen rook, zodat een elektrische barbecue ook te gebruiken is in een kleine tuin of op een balkon.

Bron: www.testresults.nl