Test: de beste elektrische tandenborstel

Getty Images

Technische ontwikkelingen staan niet stil. Ook niet bij apparaten, waaraan op het eerste gezicht weinig te veranderen valt. Neem bijvoorbeeld de elektrische tandenborstel. De beste uit de test van vorig jaar komt dit jaar niet verder dan plaats 5.

De nieuwe beste elektrische tandenborstel is Oral-B iO. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Oral-B iO(€180) is er in drie varianten, de 7, de 8 en de 9. Ze krijgen alle drie een 8,0 van de testers. De 8 en de 9 hebben een kleurenscherm en de 9 werkt beter met de app.

De Oral-B iO is in verschillende kleuren te koop. Op het subonderdeel 'Plak verwijderen' scoort deze Oral even goed als een aantal andere Oral en Philips elektrische tandenborstel. Op het punt 'Gebruiksgemak' komt de Oral iets minder uit de test maar op het subonderdeel 'Accu' steekt hij met kop en schouders boven de rest uit. In drie uur is hij opgeladen. Op het punt van 'Geluid' is hij de een na de beste uit de test. Gezien het testoordeel 6,7 zijn de testers toch niet erg tevreden over het geluid.

Vergeleken met oudere tandenborstels van Oral en ook Philips biedt de Oral-B iO geen revolutionaire verbeteringen. Bijna alles is een beetje beter. Alleen met plak verwijderen constateerden de testers geen merkbare verbetering. De nieuwe tandenborstel doet het even goed als de oudere modellen.

Auteur 
Bron 
  • Consumentenbond