PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: de beste grasmaaier

Het is voorjaar. De natuur gaat weer groeien en bloeien. Ook het gazon. Dat betekent dat het gras binnenkort gemaaid moet worden. Wie een nieuwe grasmaaier nodig heeft: de Wolf Garten TT 350 S is de beste handmaaier.

Dat blijkt uit een test op testresults.nl. De Wolf Garten TT 350 S (€70) is een traditionele kooimesmaaier waarmee je eenvoudig kleinere gazons kunt maaien. De maaier heeft vier instelbare maaihoogtes tussen de 13 en 38 mm. Hij heeft een duwboom met softgrip die prettig aanvoelt. Door zijn 35 cm maaibreedte is hij geschikt voor gazons tot vijftig vierkante meter. De maaier is uit te breiden met een grasopvangzak, zodat je na het maaien niet hoeft te harken. Voordeel van een handmaaier is natuurlijk ook dat er geen gedoe is met verlengsnoeren en er geen geluidsoverlast is.

Grastrimmer

Voor de moeilijk bereikbare randen van het gazon en het gras bij bomen en struiken werkt een grastrimmer aanzienlijk gemakkelijker dan een maaier. De beste grastrimmer voor randen is de Wolf Garten Campus 350 RT (€40). Het is een lichtgewicht grastrimmer met een draaibare kop. Hij heeft een telescopische steel, zodat je ver kunt reiken. De trimmer heeft geen accu. Een minpuntje is het korte snoer. Een verlengsnoer is dus altijd nodig.

Bronnen: Testresults & Grasmaaierscore