Test: de beste Kerstmarkt

Veel mensen gaan graag naar een Kerstmarkt. Vooral in Duitsland zijn deze gezellige markten erg populair. De beste Kerstmarkt is echter te vinden bij...

...onze zuiderburen, in Gent.

Dat meldt testresults.nl op basis van een onderzoek door het weblog 'Reizen met de trein'. Drie markten kregen van de onderzoekers een 9 als testoordeel: Gent, Erfurt, Jena/Eisenach. Deze laatste twee markten liggen in de Duitse deelstaat Thüringen, te ver weg voor een dagtripje. De Kerstmarkt in Gent heeft een gezellige sfeer en er zijn meer originele kraampjes dan in Brussel. Zo zijn er meer cava- en mosselkraampjes, waardoor lekkerbekken de markt zeker zullen waarderen. Op elk plein is een gezellige markt, met in totaal 140 kraampjes. Terrassen en restaurants doen mee aan het kerstgevoel. Er zijn overal ijsbanen, er is een kinderdorp en bj elke bezienswaardigheid is er iets doen. De Kerstmarkt maakt deel uit van de Gentse Winterfeesten, die duren tot begin januari.

Beste kraampjes

De beste kraampjes zijn te vinden op de Kerstmarkt in Erfurt. Deze Kerstmarkt is erg ambachtelijk, deels gericht op drank en ambachtelijk eten, maar een bezoeker vindt er ook veel zelfgemaakte spullen. Erfurt heeft een middeleeuws centrum en is een studentenstad. Het is een uur of zeven reizen vanaf Nederland.

Bron(nen):