Test: de beste koffiemolen

Versgemalen koffie smaakt het best. Daarom kopen veel koffieliefhebbers hun favoriete koffiebonen in de winkel om deze thuis te malen. Vanzelfsprekend is een koffiemolen dan onontbeerlijk. De beste is...

... de Baratza Encore. Dat meldt Recensiekoning.nl. Met de Baratza Encore (€150) heb je het malen volledig eigen hand. Je bepaalt zelf hoe grof of fijn de bonen worden gemalen. De koffiemolen heeft hiervoor veertig verschillenden maalgraden, die je kunt instellen door aan het bonenreservoir te draaien. Het voorraadbakje, waarin de gemalen koffie normaal gesproken wordt opgevangen, is te verwijderen. De koffie kan dan direct in het filter van het espressoapparaat worden opgevangen. Speciaal hiervoor is aan de voorkant van het apparaat een knop geplaatst. De molen maalt zolang die knop wordt ingedrukt. Voor het langdurig malen zit er aan de zijkant een aan/uitknop.

Als minpunt melden de testers dat de koffiemolen geen stille werking heeft. Ook kan het malen op de fijnste stand relatief lang duren.