Test: de beste koptelefoon

Met een koptelefoon kun je muziek luisteren zonder dat je anderen met je muziekkeuze lastig valt én zonder dat je last heb van verstorende geluiden. Wie de beste koptelefoon wil, koopt...

...de Denon AH-D7200.

Dat meldt Testresult.nl. De Denon AH-D7200 (€800) is de winnaar van de EISA Award 2017-2018 bij de koptelefoons. De Award is toegekend door Hifi tijdschriften en andere gespecialiseerde tech-magazines uit 25 landen. De Denon blinkt om te beginnen uit in draagcomfort. De oorschelpen zijn van lichtgewicht walnoothout en de oorkussens zijn gevuld met traagschuim, bekend van matrassen. De koptelefoon zit heerlijk en met een kabel van 3 meter is er ook voldoende bewegingsruimte.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de Denon is bijzonder goed. Alles klinkt natuurgetrouw en je hoort de kleinste details. Er is geen enkele vervorming en ook de kabel geeft het signaal zonder storingen door. De nadelen van de Denon liggen op andere terreinen. Zo is de aansluiting 6,3 millimeter, waardoor je een koppelstuk nodig hebt om de koptelefoon op smartphone of computer aan te sluiten. Voor veel mensen zal de hoge prijs een tweede nadeel zijn.

Natuurlijk is €800 euro wel wat aan de hoge kant voor een koptelefoon. Deze zullen dan ook vooral voor DJs en professionele geluidsstudio's worden gebruikt. Gelukkig heeft Denon ook premium modellen met een wat schappelijker prijsje.

Bron: www.testresults.nl/2017/10/denon-beste-koptelefoon.html