Test: de beste supermarktbubbels

champagne
Getty Images

Het is een mooie traditie om het nieuwe jaar te verwelkomen met een toost. Vaak gebeurt dat met een glas champagne, maar het kan net zo goed met een andere mouserende wijn. De beste van deze bubbelwijnen?

Crémant de Bourgogne: Marsigny Brut.

Dat blijkt uit de proefnotities van De Grote Hamersma. De Marsigny Blanc de Noir Brut (€7,50 t/m 3 jan, daarna €9,99) staat bij Jumbo in het schap. Van Hamersma krijgt hij een 9-. Het is waarschijnlijk de beste mousserende wijn onder een tientje in de supermarkt. De wijn heeft een fijne mousse, frisse vrolijkheid, pit en een flinterende frisheid. 
De Crémant komt uit de Auxerrois, een regio in het uiterste noorden van de Bourgogne die grenst aan de champagnestreek. De Crémant is gemaakt van de blauwe pinot noir en gamay-druiven. Het sap van deze druiven is kleurloos. Je proeft groene appel, citroen, perzik en de aarde smaak van de pinot noir druiven. 

Vergelijkbare alternatieven

Geen Jumbo in de buurt? Dan zijn er voldoende alternatieven in andere supermarkten van mousserende wijnen die vergelijkbaar in prijs zijn, maar net iets minder goed (testoordeel 8,5) uit de proeverij komen. Dat zijn: Cave de Marsigny, Réserve Brut (€9,49), een Crémant de Bourgogne van Hoogvliet; de Zuidafrikaanse Kronen Brut 2020 (wit of rosé, €9,99) en Codorníu, Cuvée Barcelona 1872 Brut (€8,99) een Spaanse Cava, beide bij Albert Heijn. Tot slot twee echte champagnes: Comte de Brismand, Brut Réserve (€15,99) bij Lidl en Veuve Durand, Brut Réserve (€14,99) bij Aldi.
 

Auteur 
Bron 
  • De Grote Hamersma