PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: het beste fiets regenjack

Het heeft deze zomer flink geregend en in de komende herfst zal het ongetwijfeld ook vaak nat zijn. Dankzij een goed regenjack hoeft dat fietsers niet af te schrikken. Het beste fietsregenjack is One 1985 GTX Shakedry Jacket van Gore Bike Wear.

Dit blijkt uit een test van Oppad.nl. Het jack van Gore Bike Wear (€300) is flinterdun en compact. Door het ontbreken van buitenstof is het gewicht laag (123 gram) en ademt het jack beter. De pasvorm is strak, het sluit goed op het lichaam aan, de mouwen bieden voldoende bewegingsvrijheid in fietshouding en het jack is rond de hals goed strak te zetten. Het plakt niet aan de blote huid en na een regenbui is het jack na twee keer uitschudden weer droog. Voor de waterdichtheid krijgt het jack 4,5 in plaats van de maximale 5 sterren omdat er lekkage is op de stiknaad van de kraag. Minpuntje is de hoge prijs.

Praktijktest

In de test zijn dertien verschillende regenjassen in de praktijk gebruikt om het gebruik- en draagcomfort te beoordelen. Daarna zijn ze drie keer gewassen en op waterdichtheid getest. In een spraytest is gekeken hoe goed druppels van de stof afrollen, het zogeheten afparelen, Hoe meer druppels afparelen, hoe beter het is. Voor de eindscore speelden naast waterdichtheid en afparelen ook het gewicht, pakvolume en draagcomfort een rol.

Overigens blijkt uit de test dat bijna alle fietsregenjassen goed waterdicht zijn. Bij het afparelen lopen de resultaten uiteen.

Bron: www.oppad.nl