Test: het beste tosti-ijzer

Het is zonde om voedsel weg te gooien, maar oud brood eten is geen feest. Een tosti is een lekkere oplossing voor dit probleem. Het tosti-ijzer dat als beste is getest, is van het merk…

…Domo, dat meldt Testresults.nl. De Domo (€25) is bij Test Aankoop, de Vlaamse consumentenbond, als beste uit de test gekomen. Het is een eenvoudige contactgrill waar twee Nederlandse boterhammen (25 bij 15 centimeter) tegelijkertijd in passen. In België gelden gewone Nederlandse boterhammen als maatje XL, dat staat dan ook op dit apparaat. Het tosti-ijzer heeft antislip voetjes en een koele buitenkant. Het is dus veilig. De sluiting kan worden vastgeklikt. Dankzij de anti-aanbaklaag is het tosti-ijzer eenvoudig schoon te maken.

Uitgebreid apparaat

Wie op zoek is naar een uitgebreider tosti-ijzer heeft met de Tefal Snack Collection SW854D (€100) de beste uit de test. Het apparaat wordt met vier grillplaten geleverd, voor tosti's, panini, poffertjes en wafels. Het is mogelijk om extra grillplaten los bij te kopen. Minpunt is dat het tosti-ijzer niet is berekend op het formaat van Nederlandse boterhammen. Wie twee tosti's tegelijkertijd wil maken, moet een korstje van de boterhammen snijden.

Wil je vandaag al een lekkere tosti maken? Wij raden je dan de speciale Tosti Italia aan met een Italiaanse twist.