Negen vragen over permanente make-up

Permanente make-up, of beter gezegd semi-permanente make-up is erg praktisch. Voor een goed resultaat doet u beroep op een schoonheids- specialiste die haar job feilloos beheerst.

Wie zich elke dag opmaakt en een blik op de klok werpt, denkt er misschien wel eens over zich permanent (of eigenlijk semi-permanent) te laten opmaken. Tijdswinst gegarandeerd. Maar is zo’n make-up ook aan te raden?

1. Wat zijn de voordelen?

In eerste instantie het gemak, zeker voor wie bijziend is of last heeft van trillende handen. Ander voordeel: wie allergisch is voor make-up kan zich toch opmaken. Permanente make-up biedt bovendien de mogelijkheid uw gezicht te corrigeren naar wens zonder dat uw geheim verraden wordt wanneer u pas uit bed komt of een duik in het zwembad neemt. Vooral omdat deze make-up doorgaans op een deskundigere manier is aangebracht dan wanneer u het zelf doet.

Wie dunne lippen heeft kan ze meer volume en een omtrek geven, en zelfs de mondhoeken een klein beetje laten lachen wanneer die in de loop der tijd wat zijn gaan hangen. Ook bepaalde nadelen van chemotherapie kunnen worden verholpen worden met permanente make-up. Nieuwe wenkbrauwen, een nieuwe tepelhof met tepel, het camoufleren van littekens en depigmentatie of zelfs het afzwakken van een hazenlip: met permanente make-up zijn zulke ingrijpende wijzigingen mogelijk.

2. Zijn er tegenindicaties?

Voor de lipcontour: herpes labialis. Ook al hebt u al tien jaar geen opstoot meer gehad, zodra u een kleine ontsteking oploopt, wordt het virus geactiveerd.

En als u allergisch bent voor make-up? De producten die gebruikt worden verschillen van gewone make-up, maar een allergie is natuurlijk onvoorspelbaar. Daarom voert de schoonheidsspecialiste voor alle veiligheid een test uit.

3. Hoe gaat men tewerk?

Fase 1. De schoonheidsspecialiste analyseert de morfologie van uw gelaat met een speciale loepbril die het mogelijk maakt uw huidtextuur te analyseren. Hebt u te sponsachtige mondhoeken, dan kan u moeilijk iets aan uw lippen laten doen.?U riskeert een vlekkerig resultaat. De oogcontour wordt eveneens afgeraden wanneer uw huid te dun is of stevigheid mist.
Fase 2. De schoonheidsspecialiste tekent bijvoorbeeld de lijn van uw wenkbrauwen en zal dat overdoen tot u tevreden bent.
Fase 3. U gaat onder een lamp liggen. De schoonheidsspecialiste, die steriel wegwerpmateriaal gebruikt, injecteert de kleurpigmenten onder de bovenste huidlaag.

4.?Doet het pijn?

Er is geen anesthesie. Schoonheidsspecialisten mogen geen verdoving toedienen en bovendien werken ze liever op een levendige en beweeglijke huid.?Dat geeft een natuurlijker resultaat. U voelt dus kleine prikjes die uiteindelijk een branderig gevoel veroorzaken. Maar u kunt vooraf een pijnstiller nemen. De volgende dagen voelt uw huid wat trekkerig en branderig aan wanneer u ze aanraakt.

5. Hoe ziet u eruit?

Raar maar waar. Door de koude kompressen hebt u geen gezwollen huid. Uw huid is hooguit een beetje roder. U bent dus meteen weer toonbaar.
 

6.?Volstaat één beurt?

Bij de eerste afspraak worden de lijnen uitgetekend met kleine streepjes. De kleine streepjes gaan een beetje uitlopen zoals inkt op vloeipapier. Nadien schilfert uw huid een beetje af, waardoor er ook pigmenten verdwijnen. Na enkele dagen, of bij het afschminken, zal een deel van de pigmenten aan uw wattenschijfje kleven en blijft er enkel nog een bleke lijn over. Dat is normaal.

Na twee weken kunt u terug naar het schoonheidsinstituut voor de nodige retouches. Daar wordt alles overgedaan, de kleur bijgesteld of de lijn verlengd. Voor de mond is het niet abnormaal dat er drie tot vier retouches nodig zijn.

7. Hoelang blijft de make-up zitten?

De term permanente of beter gezegd semipermanente make-up dekt eigenlijk niet helemaal de lading. Zijn naam laat uitschijnen dat deze make-up een lange levensduur beschoren is. Permanente make-up van goede kwaliteit gaat ongeveer twee jaar mee. Vroeger werd gewerkt met zeer intense kleuren en bleef hij soms acht jaar zitten. Maar vrouwen houden vandaag meer van een zekere lichtheid en transparantie waardoor de schoonheidsspecialiste veeleer oppervlakkig tewerk zal gaan. Daardoor blijft de make-up ook minder lang. En dat is eigenlijk niet slecht. Want de mode verandert nu eenmaal en ook uw gezicht evolueert. En wat vandaag flatteert kan u morgen ouder doen lijken.

8. En als de make-up niet bevalt?

Het aanbrengen van semipermanente make-up vraagt flink wat voorzorg en knowhow. Om een gruwelscenario te vermijden is het aangeraden naar een schoonheidsspecialiste te stappen die daarvoor een opleiding heeft gevolgd (geen tatoeëerder). Waar vindt u zo’n specialiste? Ga af op mond-aan-mondreclame. Maar vooral:  informeer u goed want om de make-up weg te halen is er enkel de dermatologische laser.

9. Op welk moment?

U kunt best geen permanente make-up laten aanbrengen net voor u naar de zon vertrekt. Want dan riskeert het resultaat dof te worden.
Auteur 
Bron 
  • Plus Beauty Special