Inbraak schuurtje niet altijd verzekerd

Doordat veel Nederlanders thuiswerken, is het aantal woninginbraken gedaald. Aan de andere kant wordt er nu vaker ingebroken in bijgebouwen als schuren en garages. Verzekeringsadviseur Aon ziet een duidelijke trend op dit gebied. Aon vindt dit zorgelijk, want deze inbraken in bijgebouwen vallen niet altijd standaard onder de inboedelverzekering.

Staat een schuur of garage niet op het eigen perceel of is deze niet vastgebouwd aan het huis, dan zijn de spullen in die schuur of garage niet altijd meeverzekerd. Aon raadt verzekerden daarom aan de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering nog eens goed na te kijken om vervelende verrassingen te voorkomen.

Daarnaast adviseert Aon consumenten de schuur, tuinhuis of garage te beveiligen. Dat kan met een stevig slot met SKG-keurmerk. Ook is het verstandig een extra slot op kniehoogte aan te brengen, want dat maakt het intrappen van de deur een stuk moeilijker. Door ramen met gordijnen af te dekken kunnen inbrekers niet zien wat er in de schuur staat. Duur gereedschap is extra te beveiligen door het in een kast achter slot en grendel op te bergen. Ook is het de vraag of e-bikes met een waarde van duizenden euro's niet beter in huis kunnen worden geplaatst in plaats van in een gammel tuinhuis.