Getty Images
Toe aan een balansdag? Probeer dan eens deze lekkere preischoten.
Preischotel
Ingrediënten- 400 gram aardappelen
- 500 gram prei
- 150 gram rundertartaar
- 1 eetlepel currypasta
- ½ dl halfvolle yoghurt (biogarde)
- 50 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Eenpansgerecht
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
- Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
- Bak de currypasta even mee.
- Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
- Warm de grill voor.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
- Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
- Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten bruin kleuren.
| Voedingswaarden per persoon | ||
| Recept | ||
| Energie | 440 kcal | |
| Eiwit | 30 gram | |
| Koolhydraten | 40 gram | |
| Vet | 15 gram | |
| Verzadigd vet | 6 gram | |
| Vezels | 8 gram | |
Bron
- Voedingscentrum