De 5 lekkerste Salades Nicoise met elk een Provence-rose

Als er één lekker gerecht bestaat aan de Zuidfranse kust is het wel Salade Niçoise. Er zijn verschillende bereidingswijzen, elke chef wil tenslotte iets eigens toevoegen. Wijn Top 5 zetten 5 verschillende manieren bij elkaar en gaf er een heerlijk rosé-advies bij.

Als er één lekker gerecht bestaat aan de Zuidfranse kust is het wel Salade Niçoise. Er zijn verschillende bereidingswijzen, elke chef wil tenslotte iets eigens toevoegen. Wijn Top 5 zetten 5 verschillende manieren bij elkaar en gaf er een heerlijk rosé-advies bij, van grote Provence-huizen. Geniet van deze 5 heerlijke vakantie-combinaties! De wijnen zijn goed verkrijgbaar in heel Nederland. Details over de druivensoorten en gebied van herkomst van de wijn vindt u door te klikken op de naam van de wijn.

De top 5 recepten met rosé:

1. Domaine Tempier, Bandol

Mondvullend, intens, sappig en subtiel. Mooie zuren, lekkere stevigheid met in de geur en smaak veldbloemen, citrus en wat nectarine.
Sauter Wijnen, ongeveer € 20,00

Recept: Klassieke Salade Niçoise

2. Château de Roquefort, Corail, Côtes de Provence


Geurig en open, bloemen, frambozen en aardbeien, sappig, fris en levendig, appel, peer
Vinoblesse, ongeveer € 8,00

Recept: Salade niçoise met gegrilde tonijn

3. Domaine du Haut Gléon, VdP Vallée du Paradis

Prachtig hout en fruit, intens, kruiden, peer, aardbeien en frambozen, zuren en sap, superglas
Pasteuning, ca. € 12,00

Recept: Salade Niçoise met knoflook-croutons

4. Domaine de Bachellery, Perles de Rosé, VdP Coteaux du Libron

Krachtig en bloemig, aardbeien en frambozen, sappig en fris, droog en levendig
Hema, ongeveer € 4,50

Recept: Salade Niçoise

5. Rosé des Plages, Caves des Maures, VdP des Maures

Bloemig en zacht in de geur, milde en lichtvoetige smaak, ongecompliceerd genieten
Plus, ongeveer € 3,75

Recept: Gemakkelijke salade niçoise, zonder sla

 

Hier vindt u de complete PlusOnline.nl wijn top 5 met de recepten

Missing media-item.

De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.

Auteur