De ideale pastavorm?

Macaroni, spaghetti, penne, schelpjes... wat is nou de fijnste pastavorm? Een Amerikaan heeft een nieuwe 'ideale' vorm ontwikkeld: de Cascatelli, in het Italiaans 'Waterval'.

De eerste 700 dozen Cascatelli waren binnen 2 uur al uitverkocht. 

Cascatelli is de zoveelste in een lange lijst van pastavormpjes: de ellboogjes, strikjes, schelpjes, buisjes, spiraaltjes, ringetjes. Er is ook platte pasta, pastavellen, wieltjes. 

De Amerikaan Dan Pashman reisde naar de staat North Dakota waar veel granen voor pasta groeien. Hij leerde veel, ook toen hij thuis met zijn gezin allerlei soorten pasta testte. Uiteindelijk kwam hij met zijn eigen concept

Zo ziet het eruit

De ‘ideale pasta’ van Pashman is een strookje deeg met een geschulpte rand die in een hoek van 90 graden ombuigt. Wat maakt de Cascatelli nou zo ideaal? Het heeft volgens Pashman een bevredigende bite, kan de juiste hoeveelheid saus opnemen, en is makkelijk aan je vork te prikken. Het duurde Pashman 3 jaar voordat hij met dit resultaat kwam. Hij investeerde zelf 10.000 dollar in het maken van een eigen pastamachine. 

Via mail laat een woordvoerder van The Sporkful weten dat dat het verschepen naar Europa vrij kostbaar is en dat er vooralsnog ook geen plannen zijn om de pasta in Europa te distribueren. Ook voor het gebruik in restaurants zijn op dit moment nog geen plannen.

Bron: AD