Aan tafel met dit kleurrijke vegetarische gerecht. Het recept is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
- 150-200 gram quinoa
- 1 kleine ui
- 2 bosuitjes
- 2 gele paprika's
- 1 blikje maïskorrels
- 1 blikje doperwtjes
- 1 eetlepel olie
- ½ citroen
- Gemalen komijn (djinten)
- 75 gram walnoten
Bereiding
- Kook de quinoa in ruim water in ca. 15 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de bosuitjes in ringen en de paprika's in blokjes. Laat de maïs en de dorperwtjes uitlekken.
- Fruit de ui in de hete olie zacht.
- Bak de blokjes paprika kort mee.
- Voeg de ringetjes bosui, de mais en de doperwtjes toe en warm dit goed door.
- Was de citroen en rasp wat van de schil.
- Meng de groente door de uitgelekte quinoa.
- Maak het gerecht op smaak met wat geraspte citroenschil, een kneepje citroensap, wat komijn, peper en een beetje zout.
- Hak de walnoten grof en schep ze door de quinoa.
| Voedingswaarden per persoon | ||
|---|---|---|
| Recept | ||
| Energie | 800 kcal | |
| Eiwit | 25 gram | |
| Koolhydraten | 95 gram | |
| Vet | 35 gram | |
| Verzadigd vet | 4 gram | |
| Vezels | 15 gram | |
Bron
- Voedingscentrum