Genieten van Turkse delicatessen

Zin in iets anders? De Turkse keuken biedt u een brede selectie van heerlijke gerechten!

Sinds de metamorfose enige tijd geleden is Turks restaurant Troya in Zeist mateloos populair bij zijn gasten. Het uiterst vriendelijke personeel is hier zeker debet aan en de nieuwe look speelt ongetwijfeld ook een rol, maar je kunt hier vooral erg lekker eten. Het begint al met het verse, zelfgebakken brood dat direct na binnenkomst wordt geserveerd. Verder richten ze zich bij Troya vooral op traditioneel Turkse vis- en grillgerechten, zoals de in citroen gemarineerde zalmlende met verse groenten uit de oven, lamshaas of smaakvol gemarineerde lamspiesjes van de grill. Vegetariërs kunnen weer genieten van lekkernijen als aubergines gevuld met verse groenten en knoflook uit de oven en hebben zeker niets te klagen.

Orontes is de oude naam van de rivier de Asi die door Zuid-Turkije de Middellandse Zee instroomt. Het is ook de naam van een Turks restaurant op de Albert Cuypstraat in de Amsterdamse Pijp. Een goed gevonden naam, want de valleien waar deze rivier door stroomt zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de gerechten die in het restaurant geserveerd worden. Granaatappelsaus, kikkererwten en andere producten uit de streek worden geïmporteerd. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor een grote variëteit aan voorgerechten, want ze geloven hier in een uitgebreide opening van de maaltijd. Start dus met de rode linzensoep of de in wijn gekookte octopus, met olijfolie, citroen, kruiden en augurk en denk daarna pas na over het vervolg van de maaltijd.

Bij Ana’s Kuzin houden ze een eeuwenoude traditie in stand, al het eten wordt namelijk door vrouwen gekookt. Courgetteschijfjes met kaas en verse kruiden, in de oven gepofte en gepureerde aubergine, paprika, knoflook, yoghurt, limoen en dille, en in ei en melkbeslag gebakken bloemkoolroosjes. Het is slechts een kleine greep uit de vele mezeler die bij Ana’s Kuzin op de kaart staan. De Turkse vrouwen koken bij deze traiteur met liefde deze kleine hapjes waar men in Turkije tot laat in de avond van placht te genieten, maar er zijn ook complete maaltijden verkrijgbaar. Het is iedereen echter aan te raden om het een keer op z’n Turks te doen en er eens lekker de tijd voor te nemen.

Vijf heerlijke Turkse restaurants:

Missing media-item.

Voor u geselecteerd door IENS

 

Auteur