Getty Images
Een met smaak gestoofd hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 200 gram hamlap
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dl droge witte wijn
- 8 zwarte olijven zonder pit
- Mespunt gedroogd rozemarijn
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en weinig zout. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui en de uitgeperste knoflook kort mee met het vlees.
- Voeg de wijn, de olijven en de rozemarijn toe en breng dit aan de kook. Stoof het vlees in 30 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 200 kcal | 545 kcal |
| Eiwit | 20 gram | 35 gram |
| Koolhydraten | 1 gram | 65 gram |
| Vet | 8 gram | 10 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
| Vezels | 1 gram | 15 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum