Sandra pleit voor kleinere porties in restaurants

Getty Images

Vanwege een maagverkleining kan Sandra de Blaeij uit het Zeeuwse Kapelle geen 'normale porties' eten. Dat zorgt in restaurants nogal eens voor problemen. Een kleinere hoeveelheid bestellen kan vaak niet, waardoor een voorgerecht, iets van de lunchkaart – hoewel dat niet altijd mag – of het kindermenu overblijven. Daar moet een einde aan komen, dacht ze.

De Blaeij heeft daarom een Facebookpagina opgezet – genaamd Kleine Porties –  waarop horecagelegenheden die wél kleinere gerechten aanbieden, de kans krijgen zichzelf te presenteren. Binnen een mum van tijd hebben ruim 2.000 mensen aangegeven de pagina te steunen met een like.
 

In actie tegen voedselverspilling

'Met mij zijn er heel veel andere mensen die ook graag kleine porties eten: ouderen, kinderen en een groeiend aantal mensen vanwege een medische reden of gewoon omdat ze niet zo heel veel kunnen eten', schrijft De Blaeij op haar pagina. Nu moeten die mensen noodgedwongen een normale portie bestellen, wat volgens haar leidt tot voedselverspilling. 'Voedsel is om te voeden en niet om weg te gooien.'
Auteur