
Getty Images
Een ijzersterk hoofdgerecht!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 uien
- 750 gram spinazie
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- ca. 1,5 dl halfvolle melk
- nootmuskaat
Voedingswaarden
Energie
530kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1520 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de uien schoon en snijd ze klein.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Fruit de uien in de margarine glazig.
- Bak de vegetarische roerbakreepjes mee.
- Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat de groente slinken.
- Giet er eventueel wat vocht af.
- Maak het geheel op smaak met peper en voeg de stukjes paprika toe.
- Maak van de gare aardappelen en de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Doe het spinaziemengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
- Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten bruin kleuren.
Ingrediënten over?
Gegrilde paprika in pot:
Gebruik een schone vork om paprika’s uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot gegrilde paprika’s is in de koelkast nog ongeveer 2 weken houdbaar.
Een gegrilde paprika in reepjes is ook lekker op brood of in de sla.