Top 5 restaurants in Flevoland

Culinair genieten in de jongste provincie

IENS
Getty Images

De jongste provincie van Nederland leent zich uitstekend voor een culinaire avond uit. In deze top 5 een overzicht van de beste restaurants in Flevoland.

De top 5 Flevoland

Toelichting over de restaurants

In de havenkom van Almere-Haven vindt u restaurant Bij Brons. Een ontzettend gezellig restaurant waar bourgondisch lekker gekookt wordt voor een fijne prijs. Ontdek nieuwe smaken, laat u verrassen en geniet van een heerlijk glas wijn. In de kleine keuken bereidt de chef gerechten uit de Frans-internationale keuken. Salade van gele biet en gegrilde tonijn, romige kreeftensoep, zeebaarsfilet van de gril,  tournedos met een luchtige bearnaisesaus, de kaart biedt echt voor ieder wat wils! Een plek dat zeker weten op uw favorietenlijst komt te staan.

Bij Sensei haven geniet u van de verfijnde Japanse keuken met af en toe een uitstapje naar andere Aziatische landen. De chef laat zich inspireren door de mooiste seizoenproducten. Kraakverse sushi, verfrissende salades, botermals vlees en geurige soepen, u vindt het allemaal terug op de kaart.  In dit fijne restaurant heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt aan de teppanyaki tafel zitten waar de chef live, voor uw neus, de gerechten bereidt. U kunt ook in de serre lounge plaatsnemen en bij mooi weer is het terras een schitterende plek met uitzicht op de haven.

Op de grens van het land en water zit Restaurant 't Dijkhuysje. Wat een schitterende locatie! Chef-kok Nick Quarz laat u zijn passie voor vis, schaal- en schelpdieren en het lekkerste uit de Flevopolder proeven. Dit levert verfijnde gerechten op, met de grootste aandacht en liefde bereid. Alles klopt. Wat dacht u van langoustine met miso, pompoen, buikspek en venkel? Of Noordzeetong met bloemkool, truffel, broccoli en brioche? Een plek waar gastronomie, gastvrijheid en heerlijke wijnen prachtig samenkomen. Het ideale restaurant om een bijzondere gelegenheid te vieren.

IENS
Getty Images
Auteur 
Bron 
  • IENS