Venkelsoep met zwarte boontjes

Getty Images

Venkelsoep met zwarte boontjes. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 1-2 venkelknollen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 6 olijven zonder pit
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil

Bereiding

  1. Maak de venkelknollen schoon. Bewaar eventueel het fijne venkelgroen. Snijd de venkel in smalle repen.
  2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  3. Fruit de ui in de olie glazig.
  4. Voeg de venkel toe met 2½ dl water en het stukje bouillontablet en kook de venkel in 10-15 minuten gaar. Pureer de venkel met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde massa.
  5. Breng dit weer aan de kook en voeg de uitgelekte zwarte boontjes toe.
  6. Snijd de olijven klein en roer ze door de soep.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper en geraspte sinaasappelschil.
  8. Garneer eventueel met klein geknipt venkelgroen.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

 Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
      Recept   Menu
Energie     250 kcal   415 kcal
Eiwit     10 gram   20 gram
Koolhydraten     25 gram   55 gram
Vet     7 gram   8 gram
Verzadigd vet     1 gram   1 gram
Vezels     15 gram   20 gram
Zout     1,7 gram   2,52 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum