Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten
Ingrediënten
- ½ ui
- 100 gram champignons
- 600 gram spinazie
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Snijd de ui klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de champignons op hoog vuur kort mee.
- Voeg de spinazie toe en laat de groente slinken.
- Maak de spinazie op smaak met een beetje zout en eventueel wat paprikapoeder.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 100 kcal | 480 kcal |
| Eiwit | 6 gram | 25 gram |
| Koolhydraten | 2 gram | 30 gram |
| Vet | 6 gram | 25 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 6 gram |
| Vezels | 4 gram | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum