Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 flinke winterwortel (ca. 400 gram)
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel kerriepoeder
- 2½ dl groentebouillon
- 1 dunne prei
- 1 potje of klein blik witte bonen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Snijd de wortel in plakken.
- Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de olie goudgeel.
- Voeg de plakken wortel en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
- Kook de groente in 10 minuten gaar.
- Pureer de massa met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Laat de witte bonen uitlekken.
- Roer de preiringen en de witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
Voedingswaarden per persoon
| Recept | Menu | |
|---|---|---|
| Energie | 280 kcal | 465 kcal |
| Eiwit | 10 gram | 20 gram |
| Koolhydraten | 35 gram | 60 gram |
| Vet | 7 gram | 10 gram |
| Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
| Vezels | 20 gram | 25 gram |
Bron
- Voedingscentrum